Welkom op mijn website! Hier zijn de foto's samengebracht die ik vanaf 2006 maak. Toen begon ik met digitaal fotograferen. Foto's maken doe ik overigens al heel lang, vanaf het moment dat ik aan de slag ging met de camera van mijn vader, een Kodak Brownie Reflex. Nieuwsgierig naar hoe zo'n camera nu precies werkte, heb ik die camera spijtig genoeg vernield.  
Vele camera's volgden, want ik heb lang gedacht dat de betere foto alles te maken had met de betere camera. Natuurlijk is dat maar ten dele waar, maar ik ben nu wel heel blij met mijn nieuwste aanwinst, een Nikon Z6ii.

Je ziet op de website dat ik graag landschappen en het leven op straat fotografeer. Twee verschillende genre's, maar wel met een overlap, zoals ik merkte bij het selecteren van de foto's. Ook de keuze van de foto op de Home page laat dat zien.
Bij landschapsfotografie ben ik druk met de techniek van het fotograferen: de belichting, de compositie, de juiste mix van difragma, tijd en ISO. Straatfotografie vraagt veelrondlopen en kijken, op zoek naar het verrassende.
De nabewerking in Lightroom is beperkt, want een foto heeft het, of niet.

Bekijk de foto's, klik op een foto voor het volledige beeld en geniet van de foto's.

ineke

Ineke Ruiter